• nl
  • en
  • de
  • da

045 700 9702

WHATSAPP 06 52 84 46 75 (8:30 - 17:00)
nl

Uw huid gezond houden met deze 7 voedingsstoffen

Verzorging van uw huid kan op allerlei manieren. Veel mensen hebben wel eens een behandeling laten doen bij een schoonheidssalon. En dat is natuurlijk de meest bekende manier van huidverzorging. Wist u echter ook dat er voedingsstoffen zijn die uw huid van binnenuit kunnen ondersteunen?

We vertellen u hier over de 7 meest bekende stoffen en hun werking.

1 Biotine
Biotine is hetzelfde als vitamine B8. Het is nodig om energie uit eten vrij te maken en speelt een rol bij de vorming van vetzuren. Biotine helpt bij het gezond houden van de huid. Het voedt en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid van binnenuit.

2 Koper
Koper is een spoorelement en bevordert een normale pigmentatie van de huid.  Koper komt onder andere voor in groente, fruit, vlees, brood en cacaoproducten.

3 Niacine
Een andere naam voor Nianine is vitamine B3. Het helpt bij het gezond houden van de huid van binnenuit.

4 Riboflavine
Een andere naam voor Riboflavine is vitamine B2. Deze vitamine is nodig voor de energieomzetting in uw lichaam en vindt u in melkproducten, vlees, groenten en fruit. Riboflavine ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en stimuleert het behoud van een normale huid.

5 Vitamine A
Deze vitamine voedt de huid van binnenuit en helpt een normale huid in stand te houden. Vitamine A kunt u als losse vitamine nemen, in een multi-vitamine of als Beta Caroteen. Beta Caroteen kan door het lichaam naar behoefte worden omgezet in vitamine A.

6 Vitamine C
Vitamine C ofwel Ascorbinezuur is waarschijnlijk de bekendste vitamine. Vitamine C is van belang voor de vorming van collageen dat helpt om de huid (van binnenuit) te versterken. Vitamine C vind uw bijvoorbeeld in fruit, met name in citrusfruit, kiwi’s, bessen en aardbeien.

7 Zink
Zink ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Het voedt van binnenuit en stimuleert het behoud van een normale huid. Zink is bijvoorbeeld te vinden in noten en schaal- en schelpdieren, zoals garnalen en mosselen.

Hulp bij het kiezen van producten

U kunt deze stoffen volgens het Voedingscentrum uit uw voeding halen. Er zijn ook goede supplementen waarmee u deze voedingsstoffen kunt aanvullen.  We laten u op deze pagina zien welke dat zijn. Heeft u een vraag over een product, neem dan contact met ons op via telefoon, mail of chat.

TIP: Als u nog helemaal geen supplementen neemt dan adviseren wij te starten met een multi-vitamine zoals de Ultra Preventive X van Douglas Laboratories.

 

 

Producten voorschrijven
Patiënt gegevens invullen
Terug Producten voorschrijven
Geen producten